İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Evinizi müteahhide vermeden önce dikkat edilecekler

Evinizi müteahhide vermeden önce dikkat edilecekler

Eskinin yerine yepyeni, modern bir eve kavuşmak herkesin hayali... Ancak evinizi müteahhide vermeden önce bazı hususlara dikkat etmezseniz, sonrasında hayal kırıklığı ve pek çok sorun yaşayanların arasına katılmanız kaçınılmaz.

Birçok kişi, eski, yıpranmış evini müteahhide verip yepyeni ve modern bir eve kavuşmanın hayalini kuruyor. Ancak bu süreçte iyi bir araştırma yapılması, doğru adımların atılması ve iyi bir sözleşme imzalanması gerekiyor. 

Müteahhidi iyi araştırın: Evinizi müteahhide vermeden önce sıkı bir araştırma yapmak gerekir. Bunun için müteahhidin daha önce yaptığı evleri, yapıları mutlaka ziyaret etmeli, inşaat kalitesine, kullandığı malzemelere bakmalısınız. Bu aşamada, müteahhidin binayı tamamlayabilecek finansal gücünden de emin olmak gerekir. 

Teminat yöntemi: Sözleşme imzalanırken, yükleniciden nasıl bir teminat alınacağına karar vermek önemlidir. Müteahhid şirketten banka teminat mektubu alınabilineceği gibi sahip olduğu daireler de teminat olarak ipotek gösterilebilir. Ancak dairelerin ipotek olarak gösterilmesi durumunda, işin tamamlanma yüzdesi oranında teslim edilmesi ve bunun sözleşmeye konulması gereklidir. 

Metrekareler iyi hesaplanmalı: Müteahhide verilen evlerde en çok karşılaşılan sorunlardan bir sahip olunan evin metrekaresinin küçülmesidir. Müteahhid ile yapılacak sözleşmede her kat malikinin sahip olacağı yeni evin metrekaresi, konumu, özellikleri tespit edilmeli ve imzalanacak sözleşmeye konulmalıdır. Apartmandaki daire sahipleri arsa payı ve daire net alanları konusunda net bir karara varmadan sözleşme imzalanmamalıdır. 

Kullanılacak malzemeler: Yüklenici şirketin inşaatın yapımında kullanacağı malzemeler maliyetler açısından büyük önem taşır. Bu nedenle, mutfak ankastreleri, ıslak zeminlerde kullanılacak malzemeler, pencereler, pervazlar gibi birçok kalem akit altına alınmalıdır.  

Gözükmeyen yerler: Yeni yapılacak evin projesinde bodrum katlarının ne şekilde kullanılacağına sözleşmede yer verin. Örneğin çoğu müteahhid giriş katındaki dükkanlar kendisine aitse, alt katlardaki bodrumları da depo olarak kendi hisselerine katma eğilimindedirler. 

İşe başlama ve bitirme: Evinizi müteahhide vermeden önce yapılacak tüm işlerin tarihlerinin netleştirilmesine özen gösterin. Yüklenici ile imzalanacak sözleşmede, dairelerin boşaltılma tarihleri, boşaltmayan maliklerden alınacak tazminat, müteahhidin işe başlama ve bitirme tarihleri, zamanında bitirmemesi durumunda ödenecek ceza, müteahhidin kat maliklerine ödeyeceği kira bedeli yer almalıdır.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman kiralık daire

Eryaman Satılık Daire

Eryaman'da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman'da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Eryaman satılık

Ankara Eryaman'da satılık daire
Eryaman emlak