İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

SİZ DUYGU SATIYORSUNUZ

Ankara'nın en popüler yerlerinde yeni bir konut projesine başlıyorsunuz. İmar, Çizimler, izinler ve ruhsatlar her şey eksiksiz kuralına uygun tamam. Konut Projenizin görkemli maketi ofisinizin tam ortasında yerini aldı. Kararsızda olsa başarabileceklerine inandığınız bir satış kadrosu da oluşturdunuz, yada profesyonel bir satış ofisine işi verdiniz. Reklam danışmanlarınıza yağdırdınız paraları medya tanıtım planlarınızı hazırlattınız. Projenize çok güveniyorsunuz. Peynir ekmek gibi tüm daireleriniz satılacak. Siz bir yandan hazırlıklara başladınız yan arsayı da bağlamayı düşünüyorsunuz. Radyolar, Gazeteler, Dergiler, Billboardlar ve Televizyonlar reklamlarınızı tüm ülkeye duyuruyor. Reklam bütçenizden kapmak isteyen tüm ajanslar, reklamcılar projenizi paha biçilemez elmas gibi göklere çıkarıyor. Dairlerin tükendiği, %50 primlere koştuğu dilden dile yankılanıyor.
Tüm çalışmalar mükemmel, her şey dört dörtlük. Telefonlarınız aralıksız çalıyor. Artık satış danışmanlarınız yetişemiyor telefonlara. Personelimi çoğaltsak yoksa iki sekreter birden mi alsak? Cumartesi Pazar akın akın kuyruk oluyor ofisinizde, projeniz ballandıra ballandıra anlatılıyor. Örnek daireniz dolaşılıyor, İnşaat halinde görmek isteyenler inşaata taşınıyor. Harikasınız. Siz bu işi biliyorsunuz. Kim tutabilir sizi. Evet her şey iyi güzel gidiyor da... Aklınızı kurcalayan, bir yerde terslik var. Neden satılmadı halen tüm daireleriniz? Hani her şey mükemmeldi?

Tersliğin nedenini sizde merak ediyorsunuz? Her şey dört dörtlük görünse de projeniz de ve sunumda duygu eksikliği var. Duygu fakirisiniz kısacası. Yanlış anlaşılmasın, projenizin ve markanızın içeriğinden bahsediyoruz. Bir gün markanızın ve ürettiklerinizin size zararla dönmesini istemiyorsanız. İş işten geçmeden pazarlama stratejinizde dokunsal duygu pazarlamasına yer verin. Pazarlama ve satış personellerinize bunun eğitimini aldırın. Tanıtım reklam planlamanızı buna göre yeniden düzenleyin. Satış ve pazarlama psikolojisi üzerine yapılan çalışmaların ortaya koyduğu en önemli sırlardan birisidir dokunsal duygu pazarlaması. Kısacası der ki; “satış yapmayı umduğunuz ya da yapmayı düşündüğünüz insanlar, satın aldıktan sonraki zamanla ilgili dokunsal bir duygu hissetmedikleri sürece sizin projenizden dairenizi, ofisinizi ya da her ne satıyorsanız o ürün ve hizmetinizi satın alma kararı veremiyorlar”. Bu psikolojik bir beyin formülü. Müşterileriniz sizin sattığınız projenizden bir daire tercih ettiklerinde duygusal olarak ne hissedeceklerini düşüncelerinde canlandıramayacaksa, aldıkları evde yada mülkte yaşayacakları mutlulukları, kazançları gözlerince canlandıramayacaksa sizden ev almayacaklardır. Şimdi şu ana kadar yaptığınız tüm işlere ve hazırlıklara bakın. Duyguları bu şekilde harekete geçirecek dokunsal materyaliniz, kampanyanız, reklamınız, satış sunumunuz vb materyaliniz var mı? Yoksa her şey görsel ve işitsel geleneksel standartlar üzerine mi kurulmuş? Peki bu saatten sonra neler yapabiliriz. İlk olarak tüm pazarlama stratejinizde, reklam filminizde, katalog, broşür, hatta örnek daire içinde mailing metinleri gibi her şeyde görüntüler tasarlanmalı ve müşterileriniz sizi tercih ettiklerinde kendilerini ne kadar iyi hissedeceklerini sunmalısınız. Pazarlama ve satışın içinde var olan en büyük sorun " Alıcının satın alma sonrası pişmanlığı" da ortadan kaldırmış olursunuz. O zaman cevaplamanız gereken önemli bir  soru var. Siz ne pazarlıyorsunuz? Soruyu içinizden cevaplandırmışsınızdır. Ama unutmayın siz ne pazarlarsanız pazarlayın " Siz Duygu Satıyorsunuz."  
İşte güzel haber. Kendinize ve tüm ekibinize bu cevabı aşıladığınız anda her şey sihirli bir değnek değmiş gibi değişecek. Bu aşamadan sonra çok daha ilginç ve şaşılası sonuçlar ortaya çıkıyor. Örneğin satış ekibinizdeki personeli satış teknikleri seminerleri yerine diksiyon ve dil bilgisi kurslarına göndermek gibi. Çünkü duygu satışında, yanda da gördüğünüz gibi kelimelerin ve kurulan cümlelerin dil bilgisi yapısı çok önemli.  

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman kiralık daire

Eryaman Satılık Daire

Eryaman'da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman'da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Eryaman satılık

Ankara Eryaman'da satılık daire
Eryaman emlak