İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Basın Açıklaması

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB), Sn. Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Vedat Demiröz’ü ziyaret etti.

Görüşmelerde Gayrimenkul Sektörüne Dair Son Gelişmeler, Gayrimenkulde Gerçek Değerler Üzerinden Vergi Alınması, Yabancıların Gayrimenkul Yatırımlarında İkamet İzni Ve Vatandaşlık Verilmesi Gibi Gündemdeki Önemli Konular Ele Alındı.

 

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Bekir Yener Yıldırım ve TDUB Gayrimenkul Bilgi Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Akyıldız, 4 Mayıs 2016 tarihinde Sn.Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Sn. Vedat Demiröz’ü ziyaret etmiştir.

 

Görüşmelerde, Türkiye’de gayrimenkul değerleme sektörünün geleceği, gayrimenkul işlemlerinde gerçek değerler üzerinden vergi alınmasında gayrimenkul değerleme sektörünün rolü ve Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) tarafından henüz kurulan TDUB Gayrimenkul Bilgi Merkezinin kamu kuruluşlarına üreteceği hizmetler ele alınmıştır.

 

Sermaye piyasası ve bankacılık mevzuatı çerçevesinde faaliyette bulunan gayrimenkul değerleme kuruluşları ve lisanslı değerleme uzmanları her yıl yaklaşık 1,5 milyon adet değerleme raporu üretmekte ve yıllık yaklaşık 6 milyon tekil gayrimenkulün değer bilgisini toplamaktadır. Değerleme sektörü, krediye konu gayrimenkuller, kamulaştırma, özelleştirme, uyuşmazlık ve mülkiyet davaları, kentsel dönüşüm, sigorta, vergi, gayrimenkul odaklı finansal varlık ve hakların değerlemesi gibi birçok amaçla yaklaşık 10 bin kişilik istihdam ile ülkemizin her mahalle ve sokağında değerleme faaliyeti sürdürmektedir. Sektör ülkemizin bütün köşelerinde ve her gün sahada gayrimenkul sektörünün “değer” nabzını tutmaktadır.

 

TDUB Gayrimenkul Bilgi Merkezi, kanun ile yetkili kılındığı üzere, sektördeki gayrimenkul değer bilgilerini derleyerek değerleme sektörüne, kamu kuruluşlarına ve özel sektöre, ihtiyaç duyduğu gayrimenkul bilgilerini sunacaktır.

 

Sn. Maliye Bakanımızın talimatı ile TDUB; vergi idaresinin, diğer kamu kuruluşlarının ve emlak vergisi ile rayiç bedeller açısından belediyelerin, TDUB Gayrimenkul Bilgi Merkezi içerisinde yer alacak değer havuzundan ne şekilde yararlanabileceğini ve değerleme sektörünün gerçek değer tespitinde üretebileceği güvenlik mekanizmalarını bir rapora bağlayarak Sn. Bakanımıza ve ilgili kamu kuruluşlarına arz edecektir.

 

Bu kapsamda her gayrimenkul alım satımında bir değerleme raporunun istenmesi konusu da gündeme gelmiştir. Maliye Bakanımız Sn. Ağbal, tapudaki alım satım işlemlerinin değerleme raporuna bağlanmasının orta vadede düşünüldüğünü, ancak sektörün bunu sağlıklı bir şekilde karşılayabileceğini ve güvenlik mekanizmalarını da görmek istediklerini belirtmiştir.

 

Diğer yandan Maliye Bakanımız Sn. Ağbal ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Demiröz,TDUB Gayrimenkul Bilgi Merkezine bahsi geçen çalışmalarda ve kendi faaliyetlerinde destek verileceğini de ifade etmişlerdir.

 

Görüşmelerde ele alınan bir diğer önemli konu ise Hükümetimizin gündeminde olan, yabancı yatırımcılara gayrimenkul alımlarında belirli şartlarda oturma izni ve vatandaşlık verilmesidir. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Demiröz’ün, TDUB’tan talep ettiği, dünya örnekleri ve Türkiye için mevzuat değişikliği önerileri raporu da görüşmeler esnasında arz edilmiştir.

 

Dünyada bir çok ülkede uygulaması bulunan, yabancı yatırımcı vize ve ikamet programlarında, yabancı yatırımcının gayrimenkul alımı veya yaptığı yatırım tutarı asgari bir meblağa bağlanmaktadır. Bu noktada yabancı yatırımcıların ülkemizden gayrimenkul alımlarında gerçek değerin tespiti büyük önem taşıyacaktır. Bu çerçevede TDUB, hükümetimizin bu alanda yapacağı düzenlemeler kapsamında, yabancı yatırımcıların gayrimenkul alımlarında doğru değer tespiti için en az 2 değerleme raporu alınması şartını önermiştir.

 

TDUB, dünyadaki benzer uygulamaları ülkemize getirecek, Türkiye’nin uluslararası cazip bir finans ve yatırım merkezi konumunu güçlendirecek bu sistemi ve hükümetimizin çalışmalarını desteklemekte olup bu kapsamda gerçek değer tespitinde üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazır konumdadır.

 

Bu vesileyle Birliğimize ve sektörümüze göstermiş oldukları yakın ilgi ve vermiş oldukları destek sebebiyle Maliye Bakanımız Sn. Naci Ağbal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Vedat Demiröz’e teşekkürlerimizi sunarız.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman kiralık daire

Eryaman Satılık Daire

Eryaman'da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman'da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Eryaman satılık

Ankara Eryaman'da satılık daire
Eryaman emlak