İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

İnşaata güvenin artması sektöre nasıl yansıdı?

Nisan ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımlayan TÜİK'in verilerine göre inşaat sektöründe artış yaşanırken ticaret ve hizmet sektöründe azalma görüldü. İnşaat sektöründe bu gelişme nasıl yorumlandı?

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar: Yeni projeler için güçlendik 

Sektörel güven endeksinin yüzde 0,1 artması yeni projelerin de hızlanmasına neden olacaktır. Biz şirket olarak sektöre olan güvenimizi her zaman koruduk. Son dönemde ekonomik açıdan açıklanan verilerin de iyi gelmesi bekleyen konuttalebini alıma yönlendirecek gibi görünüyor. İnşaat sektörü güven endeksindeki artışta kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 1,5 azalsa da güvenin artması gelecek dönem için alınan kayıtlı siparişlerin artacağının bir göstergesi olarak ele alınmalı.  

Almalar, İskurt, Nergo Ortak Girişim Başkanı Hikmet Alma: 

Konut satışları her ay bir önceki aya göre artış gösteriyor. Bu artışın devam etmesi ve hızlanması için inşaat sektörüne duyulan güvenin artması sevindirici. Şimdi sıra bankalarda. Bankalar da konut kredilerini düşürerek oluşan bu iyimserliği desteklemek durumunda. Merkez Bankası bekleneni yaptı ve faizleri aşağıya çekti. Bu düşüşün konut kredi faizlerine de yansıtılması gerekiyor. Biz de sektöre olan güvenimizi her zaman koruduğumuz için yeni projelerin fizibilitelerine başladık. Yeni projelerimizi yakında tek tek hayata geçireceğiz. Sektörde de yeni projelerin yakında hızla açıklanacağı görülüyor. İnşaat sektörü güven endeksindeki artış da siparişlerin arttığının önemli bir göstergesi. 

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt: Faiz güveni desteklemeli

Sektörel güvenin artması sevindirici. Ancak temennimiz kısa süre içerisinde endeksin artışını sürdürerek baz değer olan 100’ün üzerine çıkması. Bu da tek başına biz proje geliştiricilerin daha fazla projeye imza atmasıyla değil. Yapılan projelere daha fazla alıcı gelmesiyle olur. Bunun için de vatandaşın konuta ulaşmasının kolaylaştırılması şart. Biz şirket olarak yaptığımız projelerde konuta ulaşımı kolaylaştırmak için her türlü finansal modeli alıcıya sunabiliyoruz. Anlaşmalı bankalar kanalıyla da faizleri aşağıya çekiyoruz. Ancak sektör genelinde alımların artması için bankaların da biran önce konut kredi faizlerini aşağıya çekmesi gerekiyor. Şu an ortalama konut kredisi faizi aylık yüzde 1.21 seviyelerinde bunun hızla önce yüzde 1’e ardından da yüzde 1’in altına çekilmesi lazım. 

Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çehreli: Sektörde istihdam artacak

Son açıklanan güven endeksi verisi sektörde projelerin hızlanacağının önemli bir göstergesi. Bu aynı zamanda daha çok proje için daha çok çalışana ihtiyaç olacağı anlamına gelir. İstihdama önemli katkı sağlayan bu sektörde çalışan sayısının artmasıyla birlikte sektör yönünü hızla yukarıya çevirir. Ancak bunun için konut kredi faizlerinin de biran önce düşürülmesi şart. Merkez Bankası gösterge faizleri düşür. Bu düşüş bankalar tarafından mevduat faizlerine yansıdı ama henüz başta konut kredisi olmak üzere diğer kredi tiplerine yansıtılmadı. Sektörde oluşan bu güvenin sürmesi için faizlerin aşağıya inmesi şart. 

Cihan İnşaat İş geliştirme Müdürü Bengi Hışır; İnşaat sektörüne güven daha da artacak

Konut kredilerinde faizlerin düşeceğine yönelik beklentilerin artması inşaat sektörüne güven kazandırdı. İnşaat haricinde tüm sektörlerde güven azalırken Türkiye İstatistik Kurumu’nun Nisan ayına ilişkin açıkladığı sektörel güven endeksine göre inşaat sektöründe güven nisanda yüzde 0,1 arttı. Bu yılın mart ayında 81,43 olan inşaat sektörü güven endeksi nisanda 81,54 değerine yükseldi.  Ancak konut alımlarının artması için bankaların konut kredi faizlerini aşağıya çekmesi gerekiyor. Şu an ortalama aylık yüzde 1.21 seviyelerinde bunun yüzde 1’e ardından da yüzde 1’in altına çekilmesi lazım. Faizler aşağıya çekilirse bekleyen konut talebi daha rahat alıma döneceğini düşünüyoruz.Biz inşaat sektörüne güvenin artarak süreceğine inanıyoruz.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman kiralık daire

Eryaman Satılık Daire

Eryaman'da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman'da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Eryaman satılık

Ankara Eryaman'da satılık daire
Eryaman emlak