İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

İzmir’de Kentsel Dönüşüm Projesi

07.04.2016

İzmir'de kentsel dönüşümün sembolü olan Örnekköy ve Uzundere'deki sosyal konut alanlarına yerleşen İzmirlilerin yeni yaşam şekilleri  ve beklentileri akademisyenlerin tez konusu oldu. Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Baydar'ın başkanlığında  hazırlanan TÜBİTAK destekli proje, Türkiye'de hızla süren  yeni kentsel dönüşüm konut projelerine önayak niteliği taşıyor.

Yaşar Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülsüm Baydar'ın yürütücü, Doç. Dr. Murat Komesli, Yrd. Doç. Dr. Ahenk Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Kılınç ve Yrd. Doç. Dr. Sevcan Sönmez'in ise araştırmacı olarak bulunduğu  'İzmir'de Kentsel Dönüşüm Bağlamında İnşa Edilen Toplu Konutlarda Mekan, Tasarım ve Gündelik Yaşam İlişkilerinin Analizi: Örnekköy ve Uzundere Yerleşimleri' konulu proje tamamlandı.

Araştırmada, İzmir Satılık Daire Örnekköy ve Uzundere'de bulunan sosyal konut yerleşimlerinde başvurulan mimari projeler ve  bölgeye yerleşen vatandaşların yaşamları  ve mekansal ihtiyaçları belirlendi. Araştırma sonucunda ulaşılan  tüm bulgular  coğrafi bilgi sistemleri tabanlı oluşturulan  internet sitesi aracılığıyla herkese  açık bir şekilde paylaşıldı.

2 YILLIK ÇALIŞMA

Proje hakkında konuşan Prof. Dr. Gülsüm Baydar, "Ön hazırlık süreçleri ile yaklaşık  iki yıla yakın bir sürede sonuçlanan  proje kapsamında ilk başta Uzundere ve Örnekköy yerleşimlerinde çalışıldığını  ardından da öngörülen fikirlerin medya da kullanılarak yorumlandığını  ve iletildiği belirtti. Araştırma sonucunda toplanan verilerden oluşturulan  internet sitesinin Türkiye'nin herhangi bir yerinde yapılacak yeni kentsel dönüşüm projelerine de rehber oluşturmasını umuyoruz." dedi.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman kiralık daire

Eryaman Satılık Daire

Eryaman'da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman'da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Eryaman satılık

Ankara Eryaman'da satılık daire
Eryaman emlak