İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

12.000 TL'nin altında bütçe ile emlak değerini arttırmanın 6 yolu

12.000 TL'nin altında bütçe ile emlak değerini arttırmanın 6 yolu

Evini satan pek çok kişi için evini mevcut hali ile satmak daha kolay bir seçenek gibi görünse de, emlak sektörünün rekabetçi koşulları içinde birkaç akıllı değişiklik yaparak evinizin değerinde büyük bir fark yaratmanız mümkün. Evinizin değerini arttırmak için size yardımcı olabilecek stratejik ev geliştirme ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz.

1-Bütçe dostu yöntemlerle mutfağınızda yeni havası yaratın.

Unutmayın, bir ev satmak, çok büyük ölçüde o evin mutfağını ve banyosunu satmaktır. Mutfak tezgahını yenilemekle işe başlayarak, mutfaktaki temel metal bölümleri paslanmaz çelikle değiştirmek size pahalı gelebilir belki ama kullanılacak malzemeler için indirimli satış bir yapan outlet ya da fabrika satış mağazası keşfederek harcayacağınız maliyeti minimuma indirmeniz mümkün. Bu değişiklikler size dört haneli bir rakama mal olurken; mutfak dolaplarını boyayarak, menteşe, dolap kapağı ve çekmece kulplarını değiştirmek mutfağınızın yüzünü birkaç yüz TL’ye yenilemenize yardımcı olacaktır.

2. Banyonuzu yenileyin.

İş banyoya gelince, yapabileceğiniz en temel değişiklik eski pastel renkli seramiklerinizi, şık, modern yeni seramiklerle değiştirmektir. Eski ayaklı lavabonuzu değiştirmeniz şart değil belki ama yeni şık bir krom batarya, lüks bir havlu asacağı gibi aksamları yenilemek büyük bir etki sağlayacaktır. Son olarak banyonuzu en yukarıdan en aşağıya kadar fırçalayın ki sararmış izler, harç ya da macun kalıntıları ortadan kalksın ve banyonuz ışıldasın.

3. Nötr boya renkleri seçin.

Duvar renklerini değiştirirken nötr beyaz her zaman mekanı daha geniş, ferah ve aydınlık gösterir. Fakat parlak, net bir beyaz yerine, kırık bir beyaz kullanmak göze daha hoş görünecektir. Tercihiniz farklı bir renk olursa, açık ve nötr bir ton tercih etmelisiniz. Böylelikle, evinizin yeni sahipleri isterlerse boyayı astar gibi kullanarak kolayca farklı renklere geçiş yapabilirler. Boya için butik çalışan dekorasyon firmalarının kampanyalı fiyatlarını takip etmek oldukça yararlı olabilir.

4- Zemininiz ile etki yaratın.

Kaliteli laminat parke çeşitlerinin yanı sıra, çevre dostu mantar ve bambu zeminler de çeşitli bütçeler için alternatifler oluşturuyor. Hali hazırda var olan parkeleriniz sağlam durumda ise yalnızca zımpara ve cila işlemi, çok daha ucuza yepyeni görünmeleri için yeterli olacaktır.

5. Evinizi bir sahne gibi düşünün.

Eğer evinizi eşyaları ile birlikte satmak istiyorsanız ferah havayı korumaya özen göstermelisiniz. Her eşya davetkar, rahatlatıcı ve işlevsel olmalıdır. Kalabalık etkisi yaratan gereksiz aksesuarlar ve kişisel eşyaları kaldırmakla işe başlayabilirsiniz. Aydınlatma elemanlarını akıllıca kullanarak mekanlarda daha geniş, hoş ve adeta dergi sayfalarından fırlamış gibi hissettiren bir atmosfer yaratabilirsiniz.

6. Evinizin dışı da içi kadar önemli.

Yalnızca çimleri biçmek, birkaç güzel bitki dikmek, yeni bir paspas ve posta kutusu gibi küçük dokunuşlar bile bütün içinde tahmin etmeyeceğiniz kadar güzel bir etki yaratacaktır.
Yapacağınız bütün bu değişiklikler sonucu, muhtemel alıcılardan, “ilk görüşte aşk” sonrası hızlı bir teklif alırsanız şaşırmayın!

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir

Eryaman kiralık daire

Eryaman Satılık Daire

Eryaman'da satılık daire

Ankara Eryaman satılık daire

Eryaman'da kiralık daire

Eryaman kiralık ev

Eryaman satılık ev

Ankara Eryaman kiralık daire

Eryaman satılık

Ankara Eryaman'da satılık daire
Eryaman emlak